Winmau dartborden: de beste dartborden in de wereld?

Tijdens de lockdown in 2021 starten aan een mooie dartbaan? Daar mag een goed dartbord niet aan ontbreken. Waarschijnlijk, als je al redelijk bekend bent in de dartwereld, heb je wel eens gehoord van het merk Winmau. Winmau dartborden zijn op alle plekken terug te vinden, zowel bij professionele darters als darters die net zijn begonnen op de zolderkamer. Het is dan ook een van de meest bekende merken in de dartwereld.

Winmau is een grote spelers en toonaangevend in het ontwerpen van dartborden. De naam Winmau is een woordspeling en betekent “Win More”. De organisatie is opgericht in 1945 en is sindsdien de grootste speler op de gehele wereld. Winmau is specialist op het gebied van dartborden. Zij hebben bijvoorbeeld De Blade serie ontworpen die in veel kroegen en woonkamers te vinden is.

Winmau blade 5

De Blade 5 borden van Winmau worden al jaren als zoete broodjes verkocht. Een Blade bord is namelijk gemaakt van een zeer goede kwaliteit sisal en daarmee gaat een bord van Winmau een ontzettend lange periode mee. Ze hebben ook een onwijs dunne mes ronde bedrading en daarmee worden ze gezien als de meeste verfijnende dartborden ter wereld.

De dartborden van Winmau kun je onderverdelen in twee varianten. Je hebt de dartborden met een ronde en ook dartborden met een mes draad systeem. Wanneer je vaker speelt zal je merken dat je voorkeur uitgaat naar een mes draad systeem. Je hebt op die manier minder last van de zogenoemde bouncers. Een rondd draad systeem is wat voordeliger en daarom ook zeker niet mis wanneer je net begint met darten en het water nog een beetje aan het aftasten bent.

Michael van Gerwen

Wil jij een prachtig dartbord van je favoriete dartspeler? Dan is het dartbord van Michael van Gerwen de oplossing voor jou. Dit dartbord heeft unieke kleuren en is voor fans een grote toevoeging op je eigen dartbaan thuis.