Tips voor de verzorging van zweetvoeten en putjeszolen

Zweetvoeten hebben een goede verzorging nodig. Dat gaat verder dan alleen het dragen van katoenen sokken of leren schoenen. Als je van stinkende voeten af wilt komen, dan zul je meer maatregelen moeten treffen. In dit artikel vertellen we je precies hoe je dat moet doen én welke producten het beste werking tegen stinkvoeten en putjeszolen.

Met deze verzorgingstips zijn jouw stinkvoeten verleden tijd

Iedereen heeft wel eens last van warme voeten of zweetvoeten. Dat hoeft echter nog niet te betekenen dat ze stinken. Zweet is van nature namelijk geurloos. Het zijn juist de bacteriën die voor een onaangename geur zorgen. Hoe dan ook, een goede verzorging is van belang.

1. Kies voor schoenen van natuurlijk materiaal. Leder is een prima optie om stinkvoeten te voorkomen. Leer heeft van nature goede ventilerende eigenschappen. Dat betekent dat zweet op een efficiënte wijze wordt afgevoerd waardoor de bacteriegroei in de schoen wordt tegengegaan. Tevens verminder je het risico op een huidinfectie zoals putjeszolen.

2. Draag sokken van katoen en laat synthetisch materiaal in de kast liggen. Vermijd het dragen van panty's zoveel mogelijk. Ook als je sneakers draagt, is het goed om lage sokken van katoen te dragen. Ze absorberen het vocht dat vrijkomt als je voeten toch wat te warm worden.

3. Maak je voeten én je tenen altijd goed droog als je onder de douche vandaan komt. Zo voorkom je eczeem wat op zijn beurt ook weer voor natte en stinkende voeten kan zorgen.

Pedifris gebruiken bij zweetvoeten, stinkende voeten en putjeszolen

Een goede verzorging is natuurlijk niet voldoende om de oorzaak van stinkende voeten aan te kunnen pakken. Met de producten van Pedifris lukt dat wel. De spray voorkomt dat je voeten overmatig gaan zweten als ze te warm worden. Bijvoorbeeld na een dagje shoppen of werken. Daarnaast is het ook verstandig om je schoenen te reinigen. Dat doe je met Pedifris Classic. Deze spray bestrijdt de bacteriën die achterblijven in je schoenen. Zo voorkom je vervelende geurtjes zodra je jouw schoenen uitdoet.

Pedifris werkt doeltreffend als je last hebt van stinkende voeten, zweetvoeten of putjeszolen. Deze infectie kan optreden als je regelmatig last hebt van natte voeten door zweet. Door gebruik te maken van bovenstaande verzorgingstips tegen zweetvoeten, ben je snel van jouw vervelende klachten af. Door een goede verzorging te combineren met Pedispray, pak je niet alleen die vervelende geur aan, maar ook de onderliggende oorzaak.