lenzen

Lenzen

Heb je slecht zicht of draag je al een bril om je ogen te corrigeren maar wil je hier vanaf? Overweeg dan eens om lenzen te gaan dragen. Lenzen werken eigenlijk hetzelfde als brillenglazen, ze breken het invallende licht naar voor of naar achter om uiteindelijk het licht op het netvlies te laten vallen. Echter het grote verschil tussen lenzen en brillenglazen is dat lenzen een stuk kleiner zijn dan brillenglazen en bovendien drijven lenzen op de traanfilm van het oog. Vaak kiest men voor lenzen als men een bril niet mooi vindt of niet praktisch vindt.

Welke lenzen zijn er zoal verkrijgbaar

Je kunt lenzen zowel in een optiekzaak kopen als online je lenzen bestellen met als aantekening dat de lenzen die je online kan bestellen alleen de zachte lenzen zijn. Harde lenzen worden minder aangepast dan zachte lenzen omdat harde lenzen eigenlijk alleen bij de wat moeilijkere te corrigeren ogen worden aangepast.

Dit zijn de verkrijgbare type zachte lenzen

Ga je zachte lenzen bestellen dan heb je eigenlijk 4 verschillende soorten zachte lenzen, namelijk de daglenzen, weeklenzen, maandlenzen en jaarlenzen. Deze lenzen zijn in zowel sferische, torische als multifocale uitvoering te koop. Sferische lenzen zijn voor personen waarbij het oog in alle richtingen dezelfde kromming heeft. Torische lenzen zijn voor personen waarbij het oog verschillende krommingen heeft. Multifocale lenzen zijn voor personen die problemen krijgen om scherp te zien op korte afstand.

Het mooiste systeem zijn eigenlijk de daglenzen, omdat je deze dus dagelijks vervangt en hiermee zijn dit dus de meest hygiënische lenzen. De lenzen die een stuk minder hygiënisch zijn dat zijn de jaarlenzen en dat komt omdat deze lenzen een jaar mee moeten gaan en in die tijd te veel vervuilen en daardoor te weinig zuurstof doorlaten naar de ogen.

Lenzenvloeistof

Heb je lenzen besteld dan dien je er ook lenzenvloeistof bij te kopen, tenminste als het andere lenzen zijn dan daglenzen, want daglenzen zitten al per stuk verpakt in een houdertje wat voorzien is van lenzenvloeistof.

De meest verkocht lenzenvloeistof wereldwijd is de alles in één lenzenvloeistof. Deze lenzenvloeistof kun je gebruiken om je lenzen in te bewaren, mee te bevochtigen, mee af te spoelen en ze worden door deze lenzenvloeistof gereinigd en gedesinfecteerd.

Men kan ook voor een losse fles inzetvloeistof en reiniger kiezen als men dat wil, maar dit is wel wat intensiever in het gebruik.

Worden je lenzen echter niet voldoende schoon met een alles in één lenzenvloeistof dan kun je ook voor een peroxide lenzenvloeistof kiezen.