Je huis verkopen doe je zo in tijden van rentestijgingen en overheidsingrijpen op beleggers

Het verkopen van een huis anno 2024 kan op verschillende manieren. Wat momenteel speelt is dat de woningmarkt enorm aan het verschuiven is richting nu nog onbekende richting. Rond 2021 kochten alle beleggers de particuliere woonhuizen op. Nadat de prijzen weer iets daalde, mede vanwege hogere rentes, konden de starters ook weer kans maken op een huis. Dit ging mede gepaard met overheidsingrijpen, zoals de overdrachtsbelasting voor verhuurde huizen. Dit ligt nu op maar liefst 10.4%, wat betekent dat een belegger steeds meer moet gaan rekenen en betalen om winst te kunnen maken op het verhuren van een woning.

Echter is het zo dat de verkoop aan beleggers lucratief blijft. Voor de woningeigenaren is het een kwestie van een bod op afstand aanvragen en wachten op een goed bod, waarna de bezichtiging en bijhorende verplichtingen, zoals het klaarmaken van de woning, zal plaatsvinden. Dit zijn natuurlijk handelswijzen die niet passen en niet mogelijk zijn voor particulieren zoals u en ik.

Sons Real Estate is de woning opkoper die nog een stap verder gaat. Zo is het mogelijk een voorschot te krijgen binnen no-time en het bod is altijd scherp. Zo liggen de prijzen niet ver van elkaar tussen de opkopers en particulieren. Je kunt dus nu nog steeds meer krijgen via een belegger dan via Funda, wat natuurlijk best apart is vanwege het overheidsingrijpen.

Vanuit de vastgoedwereld maakt Sons Real Estate een goed bod mogelijk dankzij het grote investeerdersnetwerk en de omvangrijke eigen woning portefeuilles. Door het grootschalig aan te pakken en zowel zelf als in partnership te werken, kunnen woningen binnen een dag gekocht worden. In de praktijk is dit enkele weken tot maanden, mede omdat de verkoper dit mag bepalen, maar het kan dus heel snel gaan! En Sons Real Estate koopt alle soorten huizen, dus ook leegstaande huizen of klushuizen.

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/