Hoe werkt linkbuilding precies? Ontdek het platform, aanbod en de Permanente opties.

In de digitale wereld draait alles om zichtbaarheid. Als eigenaar van een website is het belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie. Je wilt natuurlijk dat je website goed vindbaar is op Google, zodat mensen je kunnen vinden. Maar hoe zorg je daarvoor? Een van de belangrijkste manieren om hoger in Google te ranken, is door middel van linkbuilding. In deze blogpost gaan we dieper in op wat linkbuilding precies is, wat de voordelen zijn, hoe je linkbuilding kunt toepassen en wat permanente linkbuilding inhoudt.


Linkbuilding is een manier om je website of webpagina hoger in Google te laten ranken. Het houdt in dat je links (verwijzingen) naar jouw website scoort op andere websites. Deze links zorgen ervoor dat Google jouw site als waardevoller en relevanter ziet en dus hoger plaatst in de zoekresultaten. Daarom is het belangrijk om een goede linkbuilding strategie te hebben, zodat je kunt werken aan de vindbaarheid van jouw website.

Om aan linkbuilding te doen, kun je gebruik maken van een linkbuilding platform. In zo'n platform vind je een groot aanbod aan websites die bereid zijn een link naar jouw website te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld via betaalde advertenties, maar er zijn ook gratis mogelijkheden om van deze service gebruik te maken. Vaak kun je via een linkbuilding platform zelf aangeven wat voor soort links je wilt en welke keywords hierbij horen. Zo kun jij specifiek inspelen op jouw doelgroep en deze bereiken via verschillende websites.

Wil je permanent werken aan linkbuilding, dan kun je kiezen voor permanente linkbuilding. Hierbij worden links op andere websites geplaatst die er blijven staan zolang de website in de lucht blijft. Dit is een goede manier om van de voordelen van linkbuilding te genieten zonder dat je daar constant mee bezig moet zijn. Permanente linkbuilding kan bijvoorbeeld via blogger outreach, waarbij je bloggers benadert om op hun website een link naar jouw website te plaatsen.

Het aanbod van linkbuilding platformen is groot en het kan lastig zijn om de juiste te kiezen. Kijk daarom naar de geboden kwaliteit en betrouwbaarheid van de platformen. Een goede richtlijn is om te kijken naar klantenreviews en ervaringen. Het is verstandig om te kiezen voor een platform met veel relevante websites, omdat deze de meeste waarde bieden voor jouw linkbuilding strategie.

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat linkbuilding services tijd en toewijding vereist. Het is geen quick fix om hoger te scoren in de zoekresultaten. Maar door op een strategische manier aan linkbuilding te doen kun je jouw website laten stijgen in de rankings. Blijf dus continu bezig met het hebben van een goede linkbuilding strategie.

Linkbuilding is een belangrijke manier om jouw website te laten ranken in Google. Door het gebruik van linkbuilding platformen en permanente linkbuilding strategieën kun je eenvoudig en doeltreffend jouw website of webpagina hoger laten ranken. Zorg wel dat je een goede strategie kiest, die past bij jouw doelgroep en de soort content die je deelt. Maar onthoud, dit kost tijd en toewijding, maar het is zeker de moeite waard vanwege de positieve effecten op de vindbaarheid van jouw website.